Serranolindad kycklingfilé med helloumi på grekisk sallad

Det här receptet fick jag smaka på när jag handlade på ICA i dag, hur gott som helst.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
8 skivor Serranoskinka , Boadas
1 pkt Halloumiost , Fontana
3 tomater
1 rödlök
1 gurka
2 dl Kalamataoliver , Fontana
Olivolja
Rödvinsvinäger
Socker
Salt
peppar

Gör så här

Skär ett snitt i kycklingfilén.

Skiva halloumin längsmed osten ca 5 mm tjocka skivor

Lägg ut två skivor serranoskinka på skärbrädan.

Lägg på en kycklingfilé på skinkan, fyll fickan med ost.

Salta och peppra och rulla in kycklingen i skinkan.

Bryn kycklingen och börja med skinkskarven ner mot pannan tills paketet fått fin färg.

Lägg upp i ugnsform eller plåt. Baka kycklingen ca 20 minuter i 190 grader.

Låt kycklingen vila några minuter och skär den i skivor, lite diagonalt , och lägg upp på salladen.

Sallad:
Skala gurkan och skär i centimeterskivor.
Skär tomat i bitar och strimla rödlöken.
Blanda grönsakerna i en skål och lägg i oliverna.
Gör en dressing av vinäger, olivolja, smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.
Vänd ner dressingen bland grönsakerna innan serveringen.
Visningar:
2496
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader