Sesamlax med shitakesås

Asiatiska smaker förenas i denna apelsindoftande lax med sås av smakrik japansk shitakesvamp, vitlök och koriander. Servera gärna med ris och ärtor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 bitar benfri laxfilé, ca 600 g
2 msk smör- och rapsolja
Rivet skal av en apelsin
1 tsk salt
2 msk sesamfrö

Shitakesås:
2 dl finhackad shitakesvamp, 75 g
smör- och rapsolja
2 dl matyoughurt
1 tsk japansk soja
½ pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad koriander eller gräslök

Gör så här

Fräs svampen i smör- och rapsolja. Låt kallna. Blanda ned resten av ingredienserna till såsen. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en smord ugnssäker form.

Blanda smör- och rapsolja, apelsinskal och salt. Pensla laxen och strö över sesamfrö. Stek laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Visningar:
1767
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Sesamlax recept
Sesamlax på spe..
av styvan
över 2 månader
Sesamlax
av enAnnan
över 2 månader
Sesamstekt lax
av styvan
över 2 månader
Sesamlax med va
av Fin
över 2 månader
Sesamlax med nu
av Queenie
över 2 månader
Sesamlax med ch
över 2 månader