Sesamräkor med honung

Wokade räkor smaksatta med vitlök, ingefära och honung är en smaksensation. Strö över rostade sesamfrön som pricken över "i:et".

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg räkor med skal eller 400 g skalade räkor
1 msk sesamfrön
½ tsk citronpeppar
½ dl majsmjöl
2 msk olja
1 tsk sesamolja
4 vårlökar, fint skivade
1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 tsk färsk ingefära, finhackad
4 msk honung
1 msk soja
1 msk chilisås
2 msk färskpressad citronsaft

Gör så här

Skala räkorna. Om räkorna är stora så spara den yttersta delen av stjärten som dekoration.

Rosta sesamfröna i en stor stekpanna.

Blanda citronpeppar och majsmjöl i en skål. Lägg ner räkorna och vänd runt dem tills de är helt täckta av paneringen.

Hetta upp 1 msk olja i en wok eller tjockbottnad stekpanna. Tillsätt räkorna och bryn dem under omrörning tills de är genomvarma, ca 2-3 minuter. Lägg upp räkorna på varma tallrikar och håll dem varma.

Tillsätt resten av oljan samt sesamolja, vårlök, vitlök och ingefära. Låt fräsa under omrörning i 2 minuter. Tillsätt honung, soja, chilisås och färskpressad citronsaft. Sjud upp under omrörning. Häll såsen över räkorna. Strö över sesamfrön och servera genast.
Visningar:
1252
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.