Sherrysås

Denna sås, som jag själv komponerat ihop, är väldig enkel att göra om man är något så när hemma i köket. Såsen rekomenderas varmt till Wallenbergare.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Ox-buljong
1 msk smör
ca 4 dl vispgrädde
ca 1 dl. mjölk
1 dl vetemjöl
2 dl vatten
stekflott från Wallenbergare
11/2-2 dl Sherry
soja
kryddor

Gör så här

1. Tag en buljongtärning, gärna Ox-buljong. "Smält" i ca 0,75-1 dl vatten. 2. Smält 1 msk smör i en annan kastrull och häll i buljongen. 3. Tag ca 4 dl vispgrädde och häll ned. Låt sjuda under omröring ca 1-2 minuter. 4. Häll i ca 1 dl. mjölk, gärna mellanmjölk, rör om noga. 5. Gör en redning, (1 dl vetemjöl och ca 1/4 - 1/2 dl vatten, skaka i skakbägare). Häll i redningen under omrörning, lite i sänder så att såsen inte blir för tjock. 6. Tag lite av stekflottet om du gjort Wallenbergare, annars kan du hoppa över denna punkt. Häll ned flottet i såsen.7. Tag ca 1½-2 dl Sherry och häll i under omrörning. 8. Smaka av med kryddor och dylikt. Lycka till!
Visningar:
3191
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Sherrysås recept
Helstekt oxfilé..
av jas65
över 2 månader
Sherrysås- enke..
över 2 månader
Lax Lorensberg
av intill
över 2 månader
Amoz ankbröstfi
av amoz
över 2 månader
Vitlöks- och sv
över 2 månader
Sherrysås
över 2 månader