Siljas Morotskaka

Ett luftigt och smarrigt bakverk, passar såväl till fika som fest.

Betyg (6 röster)
Antal personer
16-20

Ingredienser

Smet:
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Kanel
2 tsk Vaniljsocker
4 tsk Bakpulver
175 gram Smält smör
6 dl Rivna Morötter

Glasyr:
150 gram Philadelfiaost
100 gram mjukt smör
6 dl Florsocker
3 tsk Vaniljsocker

Gör så här

Smeten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingridienserna för sig och rör sedan ner dem i smeten. Smält smöret och tillsätt det och rivna morötter. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.

Glasyren:
Blanda alla ingredienser med elvisp till en jämn smet. Bred över KALL kaka.

Övriga tips:
Om du värmer äggen bara lite hjälper det att få en luftigare blandning av dem och sockret när du vispar.
Visningar:
3721
Sparat:
133

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader