Sill med smak av Asien - Ingefärssill

Kryddig chutney och färsk ingefära sätter sprätt på sillen. Två spännande sorter som passar bra till påskbuffén.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-6

Ingredienser

8 sillfiléer, urvattnade
2 dl vatten
1 dl ättikssprit
1½ dl strösocker
1 gul lök, skivad
1 liten purjolök, strimlad
1 msk kryddpeppar, grovkrossad
1 msk vitpeppar, hel
1 - 2 äpplen, hackade
2 msk riven ingefära
Skal och saft av två limefrukter

Gör så här

Koka vatten, ättika och socker till en lag. Låt lagen svalna. Skär sillfiléerna i bitar och varva dem med lök, purjolök, kryddor och äpple i en burk. Blanda ner ingefära, limesaft och limeskal i den kalla lagen. Häll lagen i burken. Låt sillen dra ett dygn, gärna längre.
Visningar:
3471
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Citrongräs- och
av mafia
över 2 månader