Silviakaka

En ljus variant på "kärleksmums"

Betyg (4 röster)
Antal personer
Ca 24 bita

Ingredienser

Kaka:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten
2 tsk bakpulver

Glasyr:
100 g smör
1 ½ dl socker
1 äggula
1 dl kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt det kokande vattnet sist. Bakas i en smord långpanna.

Glasyr:
Smält smöret och sockret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i en äggula och kokos. Bred glasyren över kakan, när den har svalnat skäres den i bitar.
Visningar:
9690
Sparat:
110

LIKNANDE RECEPT

Silviakaka recept
Silviakaka
över 2 månader
Silviakaka
över 2 månader
Silviakaka
över 2 månader
Glutenfri silvi
av evakg
över 2 månader
Silviakaka
av Lovis
över 2 månader