Sinkadus

Enligt min mor ett gammalt recept som min mormor fick av biskopinnan i Lund vid något tillfälle... Kul med lite historia till ens recept.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6
Sinkadus

Ingredienser

6 hg fläskfilé eller utskuren kotlett - tunna skivor
6 tomater, skivade
2 hg rökt skinka, strimlad
1 hg champinjoner, minst, färska
2 dl lätt creme fraiche
2 msk senap, slotts orginal eller skånsk
1 pressad vitlöksklyfta
Riven ost , helst parmesan

Gör så här

Köttet bankas lite, kryddas m salt och svartpeppar och brynes, spara stekskyn.
Fräs upp champinjonerna i lite smör, spar skyn.
Klä kanter och botten på en gratängform med skivade tomater.
Ta gärna till lite i såsingredienserna om du vill ha extra mkt sås (senap, creme fraiche och spä stekskyn lite med vatten)

Lägg över det stekta köttet. Lägg över de stekta champinjoner samt den strimlade skinkan.
Vispa ner senap och creme fraiche i kött och svampspadet, i stekpannan. Häll över. Strö över den rivna osten.
Gratineras i ugnen 225 grader 15-20 minuter. Servera m ris eller potatisklyftor samt grönsallad!

Ljuvligt gott!
Visningar:
6512
Sparat:
309

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé Sinka..
av mariec
över 2 månader
Fläskfilé Sinka
av UffeP
över 2 månader
Fläskfilé Sinka
över 2 månader
Sinkadus
av Annita
över 2 månader