Sirapskakor med dipp

Dessa knapriga kakor smakar ljuvligt som de är. Men vill du servera dem på ett nytt och spännande vis är kakorna doppade i jordgubbskräm helt oslagbara!

Betyg (0 röster)
Antal personer
70 st

Ingredienser

300 g rumstempererat smör
5 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 ägg
250 g russin
100 g grovt hackade nötter
150 g grovt hackad mörk choklad
12 dl vetemjöl
1½ msk bikarbonat

Dipp:
200 g philadelphiaost
300 g jordgubbar
½ dl flytande honung
1 msk punsch eller likör
2 dl crème fraiche

Gör så här

Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirap, ägg, russin, nötter och choklad i smörsmeten.

Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smörsmeten. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rulle, ca 3 cm i diameter.

Lägg rullarna två och två på bakpappersklädda plåtar, platta till rullarna lite. Grädda längderna 12--15 minuter eller tills de fått en mörkare färg.

Skär längderna i sneda kakor medan de fortfarande ligger kvar på plåten och låt dem sedan svalna där.

Gör dippen: Mixa philadelphiaost, jordgubbar och hunung till en smet. Rör ihop punsch och crème fraiche i en separat skål, blanda sedan ner jordgubbsröran. Ställ kallt till serveringen. Doppa de knapriga kakorna i jordgubbsdippen.

Istället för mörk choklad och nötter är det jättegott att krossa 250 g daim och blanda ner i smeten. Russinen går att byta ut mot torkade blåbär, jordgubbar eller andra torkade bär och frukter.
Visningar:
1397
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Sirapskakor recept
Amerikanska sir..
över 2 månader
Sirapskakor
över 2 månader
Sirapskaka
av zonale
över 2 månader
Knapriga chokla
av Bodil56
över 2 månader
Kanel och sirap
över 2 månader
Veganska siraps
av Sysanna
över 2 månader