Sirapskavring

Blir 2 bröd.
Bröden får en mer mogen smak när kryddorna och rågen fått vila ett dygn. Kavringen går utmärkt att frysa in. Tänk på att brödet tar 2 dagar att göra.

Betyg (2 röster)
Sirapskavring

Ingredienser

1/4 paket jäst (ca 12 g)
5 dl kallt vatten
1 msk hel anis
1 msk fänkålsfrön
1 msk hel kummin
1 msk salt
1 msk honung
2 dl gräddfil
2 dl mörk sirap
100 g rumsvarmt smör
1 liter fint rågmjöl (550 g)
ca 9 dl vetemjöl (540 g)

Gör så här

Dag 1:
Rör ut jästen i vattnet.
Stöt anis, fänkål och kummin
i en mortel. Rör ner det i
degvätskan samt resten av ingredienserna
och arbeta till en
smidig deg.
Baka ut degen till 2 limpor
och lägg dem i smorda 1 1/2-liters
bakformar. Täck med plastfolie
och ställ i kylen över natten.

Dag 2: Ta ut brödet ur kylen
och låt stå 4 timmar i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda
brödet på nedersta falsen i ugnen
ca 1 timme. Stjälp upp bröden
och låt kallna på galler under
bakduk.
Visningar:
1779
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR