Sivs Havre- och Nougatkaka

Ett recept av Siv Floren, Årets Hembakare 2003.

Betyg (3 röster)
Sivs Havre- och Nougatkaka

Ingredienser

9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
2-4 msk ljus sirap
200 g smält smör

Garnering:
250-300 g nougat

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner sirap och smält smör, till en jämn smet.

Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm., som klätts med bakplåtspapper, eller använd 3 folieformar på ca 6 dl.

Grädda 10-15 minuter i mitten av ugnen.
När kakan svalnat breds nougaten (som smälts i microugnen eller över kokande vatten) över kakan.
Visningar:
6940
Sparat:
224

LIKNANDE RECEPT

Farmors nougatk
över 2 månader
Nougatkaka
över 2 månader
Nougatkaka
över 2 månader
Wienernougatkak
av cozy
över 2 månader
Nougatkaka med
av Angie87
över 2 månader