Sivs Sachertårta

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003.
Siv har valt att baka Sachertårtan i form och smeten räckte till 2 st 3-litersformar. Perfekt kaka till större sällskap!

Betyg (2 röster)
Sivs Sachertårta

Ingredienser

5 äggulor
2 ½ dl florsocker
1 msk vatten
150 g rumsvarmt smör
150 g smält blockchoklad
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
5 hårt vispade äggvitor

Fyllning:
Aprikosmarmelad

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
2 msk ( 2-3 rutor) smält blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt vatten, smör och smält choklad. Vänd ner vetemjölet som blandats med bakpulvret.

Slutligen vänds de hårt vispade äggvitorna försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord, eller bakpappersklädd, långpanna , ca 30 x 40 cm.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen. Låt svalna.

Dela den kalla kakan och bred aprikosmarmelad på den undre delen. Lägg samman. Rör samman glasyren och bred över kakan.

Gör ev. mönster med en gaffel eller spritsa lite av glasyren.
Visningar:
5254
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Sachertårta recept
Sachertårta
av MrsC
över 2 månader
Sachertårta som
av Queenie
över 2 månader
Kajsas saftiga
över 2 månader
Sachertårta
över 2 månader
Sacherrutor
av Bodil56
över 2 månader