Sjömansbiff

En riktig husman med få ingredienser och mycket smak!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g skalad potatis, skivad i centimetertjocka skivor
10 st tunt skurna skivor av innanlår eller fransyska
6 gula lökar i klyftor
2 msk smör
1 purjolök
33 cl mörk och god öl
1 msk chili

Tillbehör:
1 dl kapris
1 dl rödbetor

Gör så här

Sätt ugnen på 200. Smöra en ugnssäker form.

Bryn köttet i en stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik.

Stek den skivade löken och potatisen gyllene i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar från kvarn.

Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så att det nästan täcker grytans innehåll. Täck formen med folie.

Sätt in formen i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk hela vägen igenom. Ta bort foliet efter ungefär 30 minuter.

Servera med rödbetor och kapris.
Visningar:
4119
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Sjömansbiff recept
Sjömansbiff (i ..
av lennali
över 2 månader
Dansk sjömansbi
av lennali
över 2 månader
Sjömansbiff på
över 2 månader
Sjömansbiff i l
av JennyV
över 2 månader
Sjömanskyckling
av MrsC
över 2 månader
Jättegod enkel
över 2 månader