Sjömansbiff

Vanlig enkel men välsmakande mat. Sköter sig sjäv i ugnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 500 g fransyska
2 gula lökar
10-12 potatisar
2-3 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
1 flaska lättöl, 33 cl
1 dl vatten
1 1/2 köttbuljongtärning
persilja

Gör så här

Skär köttet i skivor. Platta ut skivorna och skär dem i mindre bitar. Skala och skiva löken i tunna skivor och potatisen i tjocka skivor. Bryn först köttskivorna i omgångar i fett i en stekpanna på inte alltför stark värme. Salta och mal över peppar. Ta upp köttet .Späd i pannan med öl och vatten och lös upp buljongen. Häll av och spara skyn. Hetta upp lite mer fett i pannan och stek löken guldgul. Varva potatis, kött och lök i en vid gryta, börja och sluta med potatisen. Häll på skyn. Koka upp och koka under lock på svag värme till köttet är mört och potatisen mjuk, ca 45 min. Strö klippt persilja över. Servera med inlagd gurka eller rödbetor.

Man kan också göra den i ugnen 200 grader i 45 minuter.
Visningar:
3708
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Sjömansbiff recept
Sjömansbiff (i ..
av lennali
över 2 månader
Dansk sjömansbi
av lennali
över 2 månader
Sjömansbiff på
över 2 månader
Sjömansbiff i l
av JennyV
över 2 månader
Sjömanskyckling
av MrsC
över 2 månader
Jättegod enkel
över 2 månader