Sjömansbiff i lergryta

En enkel och god rätt där allt är i samma kärl.

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st
Sjömansbiff i lergryta

Ingredienser

500 g innanlår av nöt i tunna skivor
2 msk smör eller margarin
3 gula lökar
10-12 potatisar , ca 1 kg
500 g färska champinjoner
1-2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk socker
33 cl öl +
1 ½ dl vatten eller
5 dl vatten +
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
Finhackad persilja

Gör så här

Lägg grytan i vatten 10-15 minuter.
Skär köttet i mindre bitar.
Bryn dem i matfettet i en stekpanna.
Skala lök och potatis, skär dem i skivor, skölj och skiva champinjonerna.
Stek champinjonerna i stekpannan.
Varva potatis, lök, champinjoner och kött i grytan.
Börja och sluta med potatisen.
Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren.
Häll på vätskan och sojan.
Lägg på locket.
Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt grytan stå ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk.
Strö på persilja.
Servera med inlagda rödbetor eller ättiksgurka.
Visningar:
8491
Sparat:
102

LIKNANDE RECEPT

Sjömansbiff recept
Sjömansbiff (i ..
av lennali
över 2 månader
Dansk sjömansbi
av lennali
över 2 månader
Sjömansbiff på
över 2 månader
Sjömanskyckling
av MrsC
över 2 månader
Jättegod enkel
över 2 månader
Sjömansfisk med
över 2 månader