Sjömanskotletter i lergryta

God och enkel måltid som nästan lagar sig själv.

Betyg (4 röster)
Antal personer
2 st
Sjömanskotletter i lergryta

Ingredienser

2 - 3 tjocka fläskkotletter
6 - 8 potatisar
1 gul lök
valfria grönsaker
½ tsk timjan
salt
2 dl buljong av tärning
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
ev. några droppar tabasco om man vill ha lite hetta
1 krm svartpeppar

Gör så här

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter.
Skala och skär potatisen i klyftor.
Skala och skiva löken.
Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan.
Salta och peppra kotletterna och lägg dem ovanpå.
Rör ihop buljong, vitlök och tomatpuré och ev. några droppar tabasco och häll i grytan.
Sätt in grytan i kall ugn.
Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ugnen ca 1 timma.
Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter.
Servera med t ex. grönsallad, inlagd gurka och vinbärsgelé.
Visningar:
9558
Sparat:
291

LIKNANDE RECEPT

Sjömanskotlette
av skager
över 2 månader