Sjömanskyckling

Potatis, lök och kyckling kokar i samma gryta.
Använd svag värme och en gryta som
inte bränner mjölken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Sjömanskyckling

Ingredienser

2 gula lökar
1 msk smör- & rapsolja
800 g potatis
1 tsk salt
1 ½ dl örtbuljong
1 ½ dl mjölk
1 msk majsstärkelse
4 kycklingfileer , 500 g
1 - 2 tsk smulad citrontimjan eller 1 msk hackad färsk timjan

Gör så här

Skala och skiva potatisen.
Varva potatis, lök och salt i en vid kastrull.
Häll på buljongen.
Blanda mjölk med majsstärkelse och häll över.
Täck med lock och låt allt koka på svag värme 8-10 minuter tills potatisen nästan är klar.
Skär kycklingen i skivor.
Låt den fräsa i resterande smör- & rapsolja.
Salta.
Lägg ner kycklingen ovanpå potatisen i grytan.
Krydda med citrontimjan, eller färsk timjan,
lägg på locket och koka ytterligare ca 5 minuter.
Servera med sallad.
Visningar:
1405
Sparat:
15
Smalmat - Sjöma..
över 2 månader
Sjömanskyckling
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR