SJÖRÖVARFISK

Välj en god sallad till.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
SJÖRÖVARFISK

Ingredienser

400 g fryst fiskfilé, t ex torsk, hoki eller sej
1 tsk salt
1 1/2 dl Kelda Mild Citronsås
1 dl Arla Köket riven ost, gratäng

Potatismos:
1 kg potatis, av mjölig sort
2 dl varm mjölk
1 msk smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Tina fisken. Sätt ugnen på 225°.
Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Visningar:
2602
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Sjörövarfisk
över 2 månader
Sjörövarfisk
av Amika
över 2 månader