Sjörövarfisk

Fisk är både nyttigt och gott! Fiskgratäng är en favorit rätt.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g fryst fiskfilé , t ex torsk , hoki eller sej
1 tsk salt
1.5 dl Kelda Mild Citronsås
1 dl Arla Köket riven ost , gratäng

Potatismos:
1 kg potatis , av mjölig sort
2 dl varm mjölk
1 msk smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Visningar:
2080
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Sjörövarfisk
över 2 månader
SJÖRÖVARFISK
av LillaJa
över 2 månader