Sjötunga med Duchessepotatis

Mums

Får du inte tag på sjötunga kan du byta ut den mot någon liknande plattfisk.

Du kan även ha salladskrabba på burk i stället för hummer och smaksätta såsen med en skvätt hummerfond

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st
Sjötunga med Duchessepotatis

Ingredienser

1 hel sjötunga
Tryffel
1/2 Hummer
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
50 g smör
Smör till stekning
1 schalottenlök
5 st champinjoner
3 dl hummerfond + fiskfond
1 dl riven parmesanost
1 dl riven edamerost
Salt
Peppar

Duchessepotatis:
6 st potatisar
2 dl vispgrädde
2 st ägg
Salt
Peppar
Olja

Gör så här

Filea sjötungan till fyra filéer. Banka ut dem lite (t ex med en tung kastrull). Hacka löken och stek i smör. Lägg på de två små filéerna och salta och peppra. Hacka champinjonerna utom en. Koka dem med vinet i en separat kastrull med lite hummerkött till fyllningen. När fyllningen har kokat en liten stund; lägg den på de små fiskfiléerna i pannan med löken. Lägg på de stora filéerna som lock. Häll över vätskan från champinjonerna. Häll på fonden, lägg på lock och pochera.

Duchessepotatis:
Skala potatisarna, koka dem och pressa. Blanda i grädde och ägg med en träslev. Salta, peppra och tillsätt lite olja för att göra purén smidig. Fyll en spritspåse med purén.

Bygg Walevskan så här:
Spritsa ut moset längs ena kanten av ett avlångt silverfat till ett "slott". Lägg fisken bredvid. Vispa i grädde och smör i fiskvätskan. Sila och rör i osten. Häll såsen över fisken och gratinera i ugn ca 5 minuter. Garnera med en tornerad champinjon, en skiva tryffel och en hummerklo.
Visningar:
13872
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Sjötunga recept
Sjötunga Walews..
av tina62
över 2 månader
Falukorvscasser..
av marcu5
över 2 månader
Sjötunga Walews
över 2 månader
Fiskfilé i gräd
av leek70
över 2 månader
Fisksoppa med c
av MrsC
över 2 månader
Panerad Pangasi
över 2 månader