Skånekavring

Kavring är ett bröd med karaktär. Det smakar allra bäst efter ett dygns mognad, då arom och kumminsmak framträder och kommer till sin rätt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st

Ingredienser

6 dl vetemjöl
9 dl fint rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk mald kummin
2 dl mörk sirap
20 g rumsvarmt margarin
1 paket jäst för söta degar
5 dl mjölk

Tillbehör:
2 avlånga bakformar , 1½ liter

Gör så här

Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. Smula ner jästen.

Värm mjölken till 37 grader och häll den över övriga ingredienser.

Knåda degen långsamt ca 15 minuter med maskin eller 20 minuter för hand. Låt degen vila under bakduk i 60 minuter.

Dela degen i två delar och lägg dem i var sin smord form. Låt jäsa under bakduk ytterligare 60 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Stick hål i de jästa deglimporna med en sticka eller en smal kniv.

Sätt in formarna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175 grader.

Grädda bröden ca 60 minuter. Ta bröden ur formarna och låt dem svalna på galler.
Visningar:
1579
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.