Skånsk kalops

Gör gärna dubbel sats och frys in det som inte går åt direkt.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg nötkött med ben, t ex högrev eller 500 g benfria grytbitar
2 msk vetemjöl
1-1 1/2 tsk salt
10-12 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 dl vatten
2-3 morötter
2 gula lökar

Gör så här

Skär köttet i grytbitar, ca 3x3 cm. Skär bort benen men spara dem. Är köttet benfritt, be om något märgben i affären. Bryn köttet runtom, lite i taget, i lite margarin i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta tillsammans med benen. Strö över mjöl och salt. Rör om. Tillsätt lagerblad och kryddpepparkorn. Vispa ur stekjärnet med lite vatten. Rör ner det i grytan tillsammans med det övriga vattnet. Rör om.Låt allt koka på svag värme under lock i ca 1 timme. Skala lök och morötter under tiden. Skär dem i skivor eller bitar. Lägg lök och morötter i grytan. Koka ytterligare i ca 30 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av.Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Visningar:
9258
Sparat:
179

LIKNANDE RECEPT

Kalops recept
Min bästa kalop..
av Liliane
över 2 månader
Köttgryta med v
över 2 månader
Kalops a la Lei..
av tina62
över 2 månader
Kalops på fläsk..
av Roberg
över 2 månader
Kajsas kalops..
av Queenie
över 2 månader
Kalops
över 2 månader