Skagentårta

Skagenröra, skagentårta, skagentoast... Allt är lika gott.

Betyg (10 röster)
Antal personer
6-8
Skagentårta

Ingredienser

BOTTEN:
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)

FYLLNING:
200 g cream cheese(eller philadelphiaost)
250 g kesella
3 msk färskriven pepparrot
300 g skalade hackade räkor
150 g hackade kräftstjärtar
1/2 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar

DEKORATION:
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar

Gör så här

Smula ner kavringen i en matberedare.

Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.

Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme.

Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.

Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera och skär i tårtbitar.

Tips! Smaksätt gärna räkorna med juicen från en pressad lime, en aning kajennpeppar och salt. Låt detta dra en stund innan räkorna hackas och blandas med övriga ingredienser.
Bekvämt alternativ:
Gör botten enligt receptet. Bred över färdig skagenröra och garnera med stenbitsrom och dill.
Visningar:
29824
Sparat:
969

LIKNANDE RECEPT

Skagentårta recept
Skagentårta med..
av ros
över 2 månader
Kall skagentårt
av NewDown
över 2 månader
Skagentårta
av boz1965
över 2 månader