Skaldjursfylld cannelloni med hummersås och sockerärtsallad

En enkel och god pastarätt med smak av havets läckerheter

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g färska lasagneplattor (ca 12 skivor)

Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lag (340 g)
1 burk musslor (225 g)
170 g frysta krabbmixpinnar
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk hackad dill
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Hummersås:
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 dl torrt vit vin
3 dl vatten
1½ msk konc hummerfond
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Sockerärtssallad:
200 g sockerärter
100 g rädisor
1 salladslök
1 tsk olivolja
2 krm salt
1 dl plockad dill

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Sila av lagen från skaldjuren. Tina surimi. Grovhacka skaldjuren och blanda med ricotta, vitlök, dill, salt och peppar.
2. Skär ev lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Fördela fyllning på plattorna och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsäcker form

Hummersås:
3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt sjuda ca 10 min. Blanda i creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över skaldjurscannellonin och grädda mitt i ugnen 15-20 min tills pastan blivit mjuk.
4. Strimla sockerärtorna, skiva rädisorna och salladslök tunt.
Blanda med olivolja, salt och dill. Servera salladen till cannellonin.
Visningar:
2509
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Cannelloni recept
Cannelloni med ..
över 2 månader
Ugnsbakad lax i..
över 2 månader
Cannelloni med
av LEDIVO
över 2 månader
Cannelloni
av Lena
över 2 månader
Cannelloni fyll
av Prima
över 2 månader
Canneloni med s
över 2 månader