Skaldjurslasagne

Fantastiskt gott, bra bjudrätt, lätt att variera efter kassa och smak. Lägg lite mozzarella mellan lagren för mer spänst.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6-9 lasagneplattor (beroende på formens storlek)
1 pkt (10 st) suramisticks
1 burk kräftstjärtar/ räkor/musslor
3 msk flytande margarin
4 msk vetemjöl
( 1 dl fiskbuljong/ 2 msk hummerfond)
mjölk/grädde/matlagn.youghurt
1/2 dl hackad dill
ca 1 dl riven ost
salt o peppar efter smak
ev. en skvätt vitt vin/pepparbrännvin/konjak

Gör så här

1. Smörj en ugnsform
2. Gör en bechamelsås genom att smälta margarinet i en kastrull och tillsätta mjöl. Blanda ordentligt. Spä med mjölk, antingen enbart eller blandad med grädde/youghurt till en ganska lös sås. Smaksätt med buljong/hummerfond om så önskas. salt o peppar.
3. Tillsätt hackad dill och suramisticks skurna i bitar. Tillsätt även ev. övriga skaldjur. Vin eller sprit om så önskas.
4. Ha i osten o rör tills den smält.
5. Bottna med stuvningen och varva sedan med lasagneplattor. Avsluta med stuvning.
6. Grädda i ugn, 225 grader, ca 30 minuter. Prova med sticka om den är klar.
Visningar:
6561
Sparat:
43
Skaldjurslasagn..
över 2 månader
Fisk- & Skaldju..
av Cayene
över 2 månader
Skaldjurslasagn
över 2 månader
Lax och skaldju
av kerkja
över 2 månader
Skaldjurslasagn
över 2 månader
Skaldjurslasagn
av Prima
över 2 månader