Skaldjursmousse

Lättlagad och mycket uppskattad mousse att användas som förrätt eller till buffébordet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Skaldjursmousse

Ingredienser

3 burkar tonfisk (ca. 200 g ) i vatten
(eller 6 hg rökt lax)
½ kg räkor med skal (300g utan)
(eller 300 g crab sticks)
1 knippe dill
3 dl majo
3 dl cream fraise (2+1)
salt, peppar
citronsaft
1 dl Chilisås
10 gelatinblad

SÅS:
3 dl cream fraise
röd rom (Kaviar)
vitpeppar

Gör så här

Låt tonfisken rinna av och mosa den. Skala och dela räkorna. Ta undan 1 dl av cream fraisen. Ta 2 dl och blanda med majonäsen och Chilisåsen.
Smaksätt med salt, peppar och citronsaften. Släng i hackad dill, tonfisken och räkorna.
Ta gelatinbladen och blötlägg i 5 minuter. Krama ur dem, lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl cream fraise. Värm. Rör ner det och blanda mycket väl. Skölj ur formen med kallt vatten och stänk av den. Häll i smeten, lägg i kylen ett par timmar (alt. över natten)
Visningar:
5533
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Skaldjursmousse recept
Laxrulltårta me..
över 2 månader
Skaldjursmousse
av Queenie
över 2 månader