Skaldjursmousse

God på buffébordet eller som förrätt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-12

Ingredienser

3 burkar tonfisk i vatten
2 - 3 hg räkor och crabsticks
1 knippe dill
2 dl majonäs
1 dl chilisås
3 dl gräddfil eller creme fraiche
6 tsk gelantinpulver
1 "skvätt" citronsaft
Salt
Peppar

Dekoration:
Räkor
Gröna ärtor
Citron
Dill

Sås:
Gräddfil
Rom (svart eller röd)

Gör så här

Låt tonfisken rinna av och mosa den med en gaffel.

Hacka räkor och crabsticks grovt. Det ska vara småbitar.

Blanda majonäs, chilisås, gräddfil, dill, citronsaft och kryddor. Blanda ner tonfisk, räkor och crabsticks.

Blanda gelantinpulvret med någon matsked vatten och låt stå några minuter. Låt pulverblandningen koka upp (går bra att värma någon minut i micron). Låt svalna något och rör ner i mousseblandningen. (Mer information om hur gelantinpulvret fungerar står på paketen)

Lägg gladpack i en avlång form och häll i moussen. Ställ in i kylen, tills den svalnat och stelnat (gärna över natten).

Dekoration:
Koka upp rikligt med gröna ärtor att lägga runt om. Dekorera med räkor och/eller tunna citronskivor och lite dill.

Sås:
Blanda gräddfilen med romen.
Visningar:
2410
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Skaldjursmousse recept
Laxrulltårta me..
över 2 månader
Skaldjursmousse
över 2 månader