Skaldjursrisotto

Gott!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
2½ dl långkorningt ris
3 msk margarin
5 dl vatten
2 msk fiskfond (Touch of taste)
1 kuvert saffran
500 g Färska eller djupfrysta räkor
1 burk musslor
1 röd paprika
1 purjolök
1 morot
Salt
Cayennepeppar
1 - 2 vitlöksklyftor

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med 2 msk margarin i en gryta under omrörning utan att riset tar färg. Tillsätt vatten, fiskfond och saffran. Koka upp och koka riset på svag värme under ,lock ca 20 minuter. Rrensa under tiden räkorna. Låt spadet rinna av från musslorna och rensa dem. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. skiva purjolök och morot. Fräs grönsakerna mjuka i resten av margarinet i en stor kastrull. Lägg i det kokta riset, räkor och musslor och blanda det försiktigt. Smakksätt med salt, cayennepeppar och pressad vitlök. serveras med ett gott mustigt bröd.
Visningar:
764
Sparat:
3
Stekt gösfilé m..
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
av zonale
över 2 månader
Skaldjursrisott..
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader