Skaldjursrisotto

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

1 liten gul lök
1 msk margarin
1 dl ris, gärna jasmin
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1/2 tsk salt
några strån saffran
ca 250 g kräftstjärtar eller stora räkor
1 - 2 msk olja
1 1/2 msk pressad citron
salt
peppar

Gör så här

Skala och hacka löken och fräs den i fettet i en kastrull, löken ska inte ta färg. Tillsätt riset och fräs det några min. Häll på vinet och låt det koka in lite. Späd med vattnet och salta. Koka under lock tills riset är färdigt, ca 20 min. Blanda parmesan och ev saffran i det färdiga riset. Skala räkorna. Hetta upp oljan. Fräs kräftstjärtar eller räkor hastigt. Smaka av med salt, peppar och citron. Lägg upp riset på varma tallrikar. Fördela skaldjuren över och hackad persilja.
Visningar:
887
Sparat:
10
Stekt gösfilé m..
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
av zonale
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Viktväktarskald
av Mae288
över 2 månader