Skaldjursrisotto

Lättlagat och ändå lite bjudfint. Bättre kan det knappast bli, eller hur?

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
2 msk smör
3 dl avorioris
6 dl fiskbuljong
2 dl lätt Creme Fraiche, Mexican-chili
1 dl riven Västerbottenost
200 g skalade räkor
200 g färska musslor eller en liten burk musslor
150 g crabbsticks
100 g sockerärtor
2 msk färsk hackad basilika
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och ris utan att det tar färg. Slå på buljongen och koka riset under omrörning ca 15 - 18 minuter. Tillsätt evetuellt mera buljong. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner cremè fraiche och riven ost. Vänd ned sockerärtor, basilika, musslor, räkor och crabsticks. Låt altsammans bli genomvarmt. Krydda ett extra varv med nymald svartpeppar.
Visningar:
681
Sparat:
9
Stekt gösfilé m..
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
av zonale
över 2 månader
Skaldjursrisott..
över 2 månader
Viktväktarskald
av Mae288
över 2 månader