Skaldjursrisotto

Här är ett recept på skaldjursrisotto som är enkelt och lätt att variera, du kan byta ut en del av ingredienserna eller krydda den annorlunda, allt efter ditt eget tycke och smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
1 msk olja
3 dl långkornigt ris
5 dl vatten
1 burk hela tomater
1 burk champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 - 3 tsk curry
3/4 kg räkor med skal
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
Hackad persilja

Gör så här

Skala och hacka löken grovt. Värm oljan i en gryta, lägg i löken och låt den fräsa 2-3 minuter.

Tillsätt ris, tomater och vatten och rör om. Låt riset koka under lock på svag värme ca 15 minuter.

Låt vattnet rinna av champinjonerna. Fräs dem sedan i matfett och curry i en kastrull 1-2 minuter.

Skala räkorna och lägg i dem tillsammans med champinjonerna i det färdigkokta riset. Krydda med paprikapulver och salt. Rör med lätt hand och värm försiktigt. Låt inte räkorna koka, då blir de sega. Strö persilja över innan du serverar.
Visningar:
1321
Sparat:
5
Stekt gösfilé m..
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
av zonale
över 2 månader
Skaldjursrisott..
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader