Skaldjurssill eller räkröra

Till jul gjorde jag en ny sill från Hemmets Veckotidning har helt enkelt glömt bort att dela med mig av det goda receptet, bättre sent än aldrig. Röran är krämig och len i smaken, utesluter man sillen och ökar de hackade räkorna får man en härlig räkröra, gott till rostad fralla eller till en god bit stekt fisk. Påminner om röran som "Feskar´n" (den blå lastbilen ), gjorde och åkte runt här i Norrbotten och sålde tillsammans med annan fisk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Skaldjurssill eller räkröra

Ingredienser

1 ask fem-minuterssill (uteslut om du ska göra räkröra)
½ dl majonäs
1 burk räkor i lag , ca 180 g , öka med skalade räkor om du gör räkröran
2 dl créme fraiche
1 finhackad rödlök
1 liten burk röd stenbitsrom 80 g eller Kalix löjrom
Salt
Peppar

Gör så här

Tag upp sillen och låt den rinna av ordentligt, dela den i sneda bitar (glöm bort hela 1:an om du ska göra räkröran)

Skala och finhacka löken

Blanda samtliga ingredienser utom sillen. I en tidning fick jag ett tips att man ska INTE blanda/röra så mycket i majonäsen och créme fraichen, blir lätt rinnig om man rör för mycket

Ni som ska ha sillen i gör det sist av allt.
Visningar:
11182
Sparat:
309

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.