Skaldjurssnäcka

Lättgjord favorit till fredagskvällen för två personer eller en elegant förrätt gratinerad i stora snäckskal.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 dl ris (ej basmati eller liknande)
5 hg räkor
2 msk smör
4 - 6 msk hackad röd paprika
1 tsk curry
2 msk ideal mjöl
2 dl grädd mjölk
1 dl vitt vin eller räkspad och vin.
1/2 dl majonnäs
1 msk chilisås av ketchuptyp.
ev 1 msk torr vermut
1 dl riven ost (inte för mesig)

Gör så här

Koka riset. Ska det vara som förrätt går det åt mindre mängd.
Rensa räkorna.
Under tiden fräser du paprikan och curryn i stekpannan.
Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken och vinet.
Koka ca 5 min. Se till att stuvningen blir slät.
Tillsätt majonnäs och chilisås.Smaka av med ev vermout
För att få mer räksmak kokar jag räkskalen med 1 dl vatten.
Receptet var ursprungligen för krabba i burk och där finns ca 1,5 - 2 msk vätska.
Rör ner räkor och ris.
Fördela i snäckor eller bred ut i ugnseldfast form, strö över riven ost och gratienra i ugn tills gratängen har fått vacker färg. 275 grader ca 10 min.
Ät med gott bröd till om det är en kvällsrätt.
Visningar:
2825
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.