Skaldjurstårta

Skaldjurstårta

Betyg (0 röster)
Antal personer
15-20
Skaldjurstårta

Ingredienser

9 skivor landgångsbröd eller längdskuret vitt formbröd

Fyllning 1:
1 ask räk- eller kräftost, ca 250 g

Fyllning 2 :
1 ½ dl lättmajonnäs
1 dl créme fraiche
2 förp krabbpinnar, à ca 120 g

Garnering:
2-3 dl lätt majonnäs
Finklippt persilja
½ -1 kg räkor som skalas
1 burk röd stenbitsrom
1 ask kräftstjärtar
Citron
Persilja

Gör så här

Lägg 3 skivor landgångsbröd bredvid varandra som en botten. Bred på fyllning 1. Lägg nästa 3 skivor tvärs över de första. Gör fyllning 2. Tärna krabbpinnarna fint och blanda dem med lättmajonnäs och creme fraiche. Bred fyllningen över brödskivorna.

Lägg de sista brödskivorna parallellt med de första.
Bred ett tunt lager majonnäs över och runt hela tårtan. Sätt rikligt med finklippt persilja runt kanten. Använd gärna en liten stekspade. Garnera med räkor, stenbitsrom, kräftstjärtar, citron och persilja.

Tips!
Brödkanter som putsas bort kan du torka till ströbröd. Tårtan går bra att frysa men då helst ogarnerad. Får du rester, kan du frysa dessa.
Visningar:
2974
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurstårta recept
Skaldjurstart
av zonale
över 2 månader
Gullans skaldju
av monel
över 2 månader
Räktartar på fr
av lennali
över 2 månader
Lyxig skaldjurs
av lennali
över 2 månader
Lätta snabba sk
av Gillsan
över 2 månader