Skeppargryta

Detta brukar jag göra när vi är ute med båten. Går att använda både fryst och färsk fisk

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfiléer
2 tomater
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
½ dl finhackad dill
2 dl vispgrädde

Gör så här

Tina den djupfrysta fisken något. Skär den i 3 cm tjocka skivor, dela färska filéer om de är stora. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg dem i en låg, vid kastrull. Lägg fisken på tomaterna. Strö över salt, pappar och dill. Häll på grädden. Låt alltsammans koka på svag värme under lock 5-15 min (den längre tiden för otinad fisk). Servera med kokt potatis
Visningar:
2022
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Skeppargryta
över 2 månader
SKEPPARGRYTA
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR