Skink- och örtfyllda tomater

Man kan enkelt byta ut den kokta skinkan mot strimlad kassler eller hamburgerkött

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Skink- och örtfyllda tomater

Ingredienser

4 stora tomater, gärna bifftomater
200 g färska champinjoner eller på burk
3-4 charlottenlökar
75 g kokt skinka i skivor
150 g fontinaost eller annan ost
1 msk olja
1 pkt frysta gröna ärter 125 g
1 dl créme fraiche
0,5 knippa gräslök
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Skär av ett lock och gröp ur tomatmassan ur tomaten.

Ställ dem i en ugnssäker form.
Skölj champinjonerna och hacka dem grovt. Skala och hacka löken fint.

Strimla skinkan. Skär hälften av osten i tärningar.

Värm oljan i en kastrull. Fräs svamp och lök några min. Tillsätt ärter och rör ner créme fraiche. Låt blandningen småputtra ytterligare några min.

Tillsätt skinkan, osten och hackad gräslök. Spar lite gräslök till garnering. Salta och peppra.

Fyll tomaterna med massan. Dela resten av osten i 4 skivor och lägg dessa på tomaterna.

Gratinera rätten i 225C, 10-12 min. Strö på lite gräslök eller dekorera med persilja.

Servera med röd och blandad sallad
Visningar:
2476
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader