Skink- och grönsaksgratäng

Under den gyllenbruna ytan gömmer sig
saftiga grönsaker och skinka. En smakrik rätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 fänkål, ca 300 g
400 g broccoli
200 g champinjoner
1 purjolök
200 g kokt eller rökt skinka
1 msk olja
1½ dl mellanmjölk
3 ägg
Salt
Peppar
1 tsk färskriven muskotnöt
100 g riven ost ,17%

Gör så här

Skölj och skär fänkålen, broccolin i mindre bitar.
Putsa och hacka svamp och purjolök.
Tärna skinkan. Hetta upp olja i en panna.

Blanda i alla grönsaker och skinkan. Fräs i ca 5 min
under ständig omrörning. Låt sedan puttra i 10 min
under lock. Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda under tiden mjölk och ägg. Krydda med salt,
peppar och muskotnöt. Fyll en smord ugnsfast form med grönsakerna. Häll över äggblandningen.
Strö över ost och gratinera på nedersta falsen i ugnen, ca 20 minuter.
Visningar:
821
Sparat:
12
Kyckling och gr..
av Boboo
över 2 månader
Billig grönsaks
av evaldo
över 2 månader
Fläskkarré med
av evaldo
över 2 månader
Grönsaksgratäng
av evaldo
över 2 månader
Provencalsk grö
av MrsC
över 2 månader
Grönsaksgratäng
av MrsC
över 2 månader