Skink- och melonsallad

Melon och prosiuttoskinka blir lätt en underbar sallad med en väldigt liten arbetsinsats. Servera salladen med en frisk och lätt dressing till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liten honungs- eller cantaloupmelon
1 endivesalladshuvud
8 skivor prosciuttoskinka (skär bort fettet)
1/2 dl hackad gräslök

Dressing:
1 röd lök
1 tsk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk små kapris (valfritt)
svartpeppar

Gör så här

Halvera melonen och ta bort kärnorna med en sked. Skär bort skalet med en skarp kniv. Skär melonen i tunna klyftor eller i bitar.

Skär bort bottnen på endivesalladen och dela bladen i två delar på längden.

Skala och hacka löken till dressingen fint. Blanda den hackade löken med olja, vinäger, kapris och lite svartpeppar. Ställ dressingen åt sidan.

Lägg upp melon och endivesallad på fyra tallrikar. Lägg två skivor skinka dekorativt på varje tallrik. Strö över hackad gräslök och häll över dressingen precis före serveringen.
Visningar:
987
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Melonsallad recept
Melonsallad med
av lennali
över 2 månader
Tomat- och vatt
över 2 månader
Gurk- och melon
av lennali
över 2 månader
Svalkande melon
av tina62
över 2 månader
Ugnstekt filé m
av MrsC
över 2 månader