Skink- och purjopaj

En jättegod och nyttig paj som mättar jättebra!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g margarin´
2,5 msk kallt vatten
ca 200 g kassler eller rökt skinka
ca 150 g riven ost 10%
1 purjolök
4 ägg
4 dl lättmjölk
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Gör så här

Mät upp mjöl i en skål och finfördela fettet. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg. Platta ut degen i en rymlig pajform och nagga den, låt den stå kallt ca 15 min. Sätt på ugnen, 200 grader. Tärna kasslern och skiva purjolöken. Vispa ihop äggen och mjölken och tillsätt kryddorna. Fördela fyllning i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 40 min. Servera något avsvalnad, gärna med en sallad till.
Visningar:
1692
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.