SKINK OCH ÄPPELPAJ

Rolig kombination av paj

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 16
SKINK OCH ÄPPELPAJ

Ingredienser

Pajdeg:
75 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
1-2 äpplen
100 g rökt skinka
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost gratäng

Gör så här

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Hacka äpple och skinka. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och ost. Fördela äpple och skinka i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
Visningar:
1304
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

ÄPPELPAJ recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader