Skink & ostpaj

GOD

Betyg (1 röst)
Antal personer
5-6

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin eller smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
150 g rökt skinka eller kassler
1 liten purjolök
3 ägg
1 krm salt
1 / 2 krm svartpeppar
3-4 dl (ca 150 g) riven ost, t ex
lagrad Herrgård, Greve

Gör så här

Ugnstemperatur 200 grader C.
Arbeta snabbt ihop mjöl, fett och vatten till en pajdeg
för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en
ugnssäker form, ca 25 cm i diameter, så att botten & kanter
täcks. Ställ formen i kylen under tiden fyllningen förbereds.
Sätt på ugnen. skär det rökta köttet i strimlor. Skölj & skiva purjon fint. (Koka den ev 3-4 minuter & låt den rinna av).
vispa ihop ägg, mjölk, salt & peppar.
Lägg kött, purjo & ost ovanpå pajdegen. Häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat & fått fin färg, ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnat med en blandad sallad.
Visningar:
4768
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Ostpaj recept
Västerbottenost..
över 2 månader
Fetaostpaj med
av Majaj
över 2 månader
Ostpaj med baco
över 2 månader
Paj med Västerb
över 2 månader
Malins härliga ..
över 2 månader
Broccoli- och f
över 2 månader