Skinka ā la Béarn

Från Bearn har bearnaisesåsen fått sitt namn och här lagar man också dessa delikata skunkrullar. En god förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ŋ kg tomater
1 gul lök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
1 tsk basilika
2 gröna paprikor
4 ägg
1 msk vatten
1 msk tunn grädde
2 msk smör eller margarin
4 skivor bayanneskinka
3 msk riven ost

Gör så här

Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka löken och hetta upp hälften av matoljan i en stekpanna. Fräs löken och pressa vitlöksklyftan över. Tillsätt tomaterna och krydda med salt, peppar och basilika. Låt blandningen sjuda cirka 5 minuter.

Ansa och strimla paprikan och fräs den för sig några minuter i resten av oljan. Vispa samman ägg, vatten, grädde och krydda med salt och peppar.

Smält matfett i en tjockbottnad gryta, häll i äggsmeten och låt stelna under omrörning på svag värme. Fördela röran på skinkskivorna och rulla ihop dem.

Smörj en ugnssäker form och lägg i skinkrullarna. Strö över riven ost och gratinera några minuter tills ytan fått fin färg. Lägg tomat- och paprikafräset i grupper runt rulladerna och servera genast med en rostad brödskiva till.
Visningar:
1290
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader