skinka/kassler/korv och potatislåda

En version på min fars version på Jansons frestelse. Lättlagat och enkelt att göra till många.
Billigt och drygt, samt mycket lämpligt till matlådor.

Betyg (5 röster)
Antal personer
2-4
skinka/kassler/korv och potatislåda

Ingredienser

1-2 kg Mjölig potatis
2 pkt Milda Minimat (4%) går även använda matlagningsgrädde, vispgrädde eller annan valfri mjölk eller grädde.
Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs. Går även bra med kyckling eller quorn.
svartpeppar
salt
ev. hackad lök

Gör så här

Skala och skiva potatisen i jämntjocka skivor, alternativt stavar om så önskas.
Gör i ordning ditt valda kött i samma form eller annan lämplig storlek.
Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis.
Häll över "grädden" och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter.
Kontrollera när potatisen är färdig och lådan fått fin färg.
Ta ut och låt stå ca 10 minuter.

Servera med en sallad, lite bröd eller lite kokta grönsaker.
Visningar:
15281
Sparat:
477

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kasslergratäng
av kajsa36
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader