Skinka med rödlöksconfit

Längtar du efter något nytt? Prova denna lätt kryddade skinkschnitzel som tillagas i en delikat och smakrik vin- och lökconfit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skinkschnitzlar à ca 100 g
5 stora röda lökar
20 g smör eller margarin
2 dl rött vin
2 msk balsamicovinäger
1 msk farinsocker
250 g frysta gröna ärter
2 msk hackad , färsk timjan
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
2 tsk olivolja

Gör så här

Skala och skiva löken tunt. Smält matfettet på medelvärme i en stor teflonstekpanna. Tillsätt löken till stekpannan och fräs den under omrörning i ca 5 minuter. Täck över med lock och låt fräsa ytterligare 5 minuter.

Rör ner vin, vinäger, socker och ärter i stekpannan. Blanda väl och sjud upp. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Rör ner timjan.

Skär skinkschnitzlarna i tunna strimlor. Blanda spiskummin, salt och paprikapulver i en skål och krydda köttet så jämnt som möjligt. Hetta upp oljan på medelvärme i en andra teflonstekpanna. Stek skinkan under omrörning i ca 5 minuter.

Rör ner köttet i den varma lökblandningen och servera genast.
Visningar:
1667
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.