Skinkgifflar med dragon

Dessa snabba, matiga gifflar har en örtdoftande fyllning och pikant senapssmak. De passar lika bra på utflykten eller picknicken som till en kopp te.

Betyg (1 röst)
Antal personer
16 st

Ingredienser

10 dl vetemjöl
1 tsk salt
1½ msk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk

Fyllning:
1 dl smältost
1 msk fransk senap
1 tsk torkad dragon
8 skivor rökt skinka

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och matfett för hand eller i en matberedare.

Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rund platta. Skär eller sporra varje platta i 8 snibbar.

Gör fyllningen. Smaksätt osten med senap och dragon. Skär skinkskivorna mitt itu.

Fördela ostfyllning och skinka på varje snibb. Rulla ihop dem till gifflar.

Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Visningar:
1135
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Skinkgifflar recept
Ost & skinkgiff..
över 2 månader
Ost och skinkgi
över 2 månader
Ost- och skinkg..
över 2 månader
Ost- och skinkg
av odin
över 2 månader
Skinkgifflar
av Fin
över 2 månader
Ost- och skinkg
av Fin
över 2 månader