Skinkgratinerade grönsaker

Om man avstår från skinkan i receptet får man en helt vegetarisk rätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st
Skinkgratinerade grönsaker

Ingredienser

200 g blomkålsbuketter
200 g broccolibuketter
5 dl vatten + 1/2 tsk salt

Gratängsås:
1 msk margarin
1 ½ msk vetemjöl
1 dl grönsaksspad
1 ½ dl mjölk
½ dl riven ost
75 g rökt tärnad skinka
Salt
Peppar

Gör så här

Ugn: 225°

Lägg blomkålsbuketter och broccolibuketter i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det knappt täcker grönsakerna. Tillsätt salt och koka dem mjuka ca 5-10 minuter. Häll av spadet men spara det. Spola grönsakerna i kallt vatten. Låt dem rinna av.

Smält margarinet till såsen och rör ner mjöl. Späd med 1 dl av grönsaksspadet och mjölken, lite i taget. Låt såsen koka under omrörning ca 3-4 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner ost och skinka. Låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar.

Lägg blomkål och broccoli i smord eldfast form. Fördela såsen över dem. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Visningar:
3583
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kycklinggratäng
av inti
över 2 månader