Skinkmousse med sparrissås

Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgiven av sparrissås, allt kärleksfullt tillrett av de allra finaste råvaror.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 shalottenlökar
1 msk smör eller margarin
259 g rökt skinka
1½ dl tjock grädde
2 äggvitor
Salt
Peppar
Smör eller margarin till formarna

Sparrissås:
400 g grön sparris eller 2 pkt djupfryst sparris à 200 g
1½ dl tjock grädde
2 äggulor
½ citron
Salt
Peppar

Gör så här

Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan en skål med löken.

Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.

Koka färsk sparris ca 10 minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 8 knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.

Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på 4 assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.
Visningar:
1649
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Skinkmousse recept
Fin skinkmousse
av essim
över 2 månader
Kyckling med sp..
över 2 månader
Skinkmousse med
av Queenie
över 2 månader
Skinkmousse med
av Queenie
över 2 månader