Skinkmousse med sparrissås

Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgivet av sparrissås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 shalottenlökar
1 msk smör eller margarin
250 g rökt skinka
1½ dl tjock grädde
2 äggvitor
Salt
Peppar
Smör eller margarin till formarna

Sparrissås:
400 g grön sparris eller djupfryst
2 äggulor
½ citron
Salt
Peppar

Gör så här

Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan i en skål med löken.

Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj fyra ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.

Koka färsk sparris ca tio minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara åtta knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.

Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på fyra assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.
Visningar:
923
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Skinkmousse recept
Fin skinkmousse
av essim
över 2 månader
Kyckling med sp..
över 2 månader
Skinkmousse med
av Queenie
över 2 månader
Skinkmousse med
av Queenie
över 2 månader