Skinkwok med broccoli

Massor av nudlar tillsammans med broccoli och strimlad skinka kommer att få hela familjen att rusa till matbordet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

350 g skinkschnitzel
1-2 broccolistånd, 500 g
4 vårlökar
4 tsk soja
4 tsk risvinsvinäger
1 tsk sesamolja
2 vitlöksklyftor, pressadde
4 tsk jordnötsolja
2½ dl hönsbuljong
250 g breda nudlar

Gör så här

Skär schnitzlarna i strimlor. Ansa broccolin, skär av buketterna och strimla broccolins stjälk fint. Ansa vårlöken och skär den i 2 cm stora bitar. Lägg nudlarna i kokande vatten i ca 3 minuter. Ta upp nudlarna och låt dem rinna av.

Lägg kött, soja, vitvinsvinäger, sesamolja och vitlök i en skål. Bllanda väl så att köttet hels täcks av marinaden. Täck över och ställ in i kylen 1 timma.

Hetta upp 2 tsk jordnötsolja i en teflonwok eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den strimladde broccolistjälken och fräs under omrörning i ca en minut. Tillsätt sedan broccolibuketter och vårlök och fräs i ytterligare två minuter. Lägg upp alltsammans på en tallrik.

Hetta upp resten av oljan. Tillsätt köttet och marinaden. Fräs upp under omrörning tills köttet ändrar färg, ca 3 minuter.

Tillsätt buljong och nudlar till woken och sjud upp under omrörning. Sänk till låg värme och låt sjuda i 5 minuter. Blanda ner broccoliblandningen och låt allt bli varmt. Servera genast.
Visningar:
1038
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Skinkwok recept
Skinkwok i tort
av tina62
över 2 månader
Skinkwok med so..
av Sojjan
över 2 månader
Skinkwok med nu
av M-K-H
över 2 månader
Skinkwok med an
av lennali
över 2 månader
Skinkwok med kå
av pihal
över 2 månader