Skolkökets rågkakor

Lättbakat bröd, blir 4 kakor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
--

Ingredienser

50 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
1 tsk anis
2 tsk fänkål
ca 14 dl rågsikt

Gör så här

Ugn: 225 grader
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Tillsätt salt, honung (sirap), kryddor och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lite och dela den i 4 delar. Forma dessa till runda bullar, som plattas ut till kakor, ca 17 cm i diameter.
Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga dem och låt brödet jäsa i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt rågkakorna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
Visningar:
1557
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Rågkakor recept
Evas rågkakor
av sommar
över 2 månader
Rallarhalvor
av popik
över 2 månader
Rågkakor/hålkak..
av Amika
över 2 månader
Mustiga rågkako
över 2 månader
Rågkakor
över 2 månader